מתכונים בולגריים מסורתיים לשנה החדשה

18/12/2011

מצרכים: הודו 1, 500ג' בשר טחון,100 ג' חמאה, 100ג' אורז,150ג' שזיפים יבשים,100ג' תפוחי עץ חמוצים, 50ג' בצל,100ג' ערמונים, 100מל' שמן,10-12 גרגירי פלפל שחור,1 כף טימין, 1כף צ'ובריצה (אם אין אפשר זעתר), 1 עלה דפנה, 25ג' קמח, מלח לפי הטעם

הכנה:

 מנקים, שוטפים ומיבשים את ההודו ומורחים את הפנים שלו בקמח, ואחרי זה שוטפים שנית ומרססים במלח, פלפל שחור טחון וצ'ובריצה. מטגנים את הבצל הקצוץ דק עם הבשר הטחון יחד עם האורז. מוסיפים אליהם את השזיפים שהושרו מקודם ונחתכו.מכסים את המצרכים במים חמים, שמים את הפלפל השחור והמלח, מוספים את עלה הדפנה והטימין ומבשלים על אש בינונית 10 דקות. מוסיפים את הערמונים האפויים וקלופים יחד עם תפוחי העץ המנוקים וקלופים. ממלאים את ההודו עם התערובת המתקבלת ותופרים את הפתח. שמים בתבנית המרוחה בשמן, שופכים מעל את החמאה המומסת ואופים בתנור בחום בינוני.

עבור לתוכן העמוד