בישול בולגרי מסורתי-לחג המולד |
|||
המצרכים: 500ג' קמח,250מל' חלב, קורט מלח, 180מל' שמן, חבילה אבקת אפיה, 200ג' סוכר, 150ג' אגוזי מלך,כף1 קינמון, 100מל' מים, 50ג' אבקת סוכר,1,5 קג' דלעת אופן ההכנה: אופים את הדלעת המנוקה בתנור בחום בינוני. כשהיא מוכנה, מועכים אותה ומטגנים את המחית בשמן וקצת מים. מוסיפים את החלב והסוכר ומערבבים עד שמסמיך. כשמתקרר, מוסיפים את האגוזים הקצוצים והקינמון. מהקמח המנופה היטב, המלח,150מל' שמן,המים ואבקת האפיה לשים בצק אותו מחלקים לשנים ומכל חלק מרדדים עלה עבה בגודל תחתית התבנית. מניחים עלה אחד בתבנית המשומנת מניחים עליו את התערובת ומכסים בעלה השני. בקצוות לוחצים את שני העלים ומחברים אותם אחד לשני. אופים בתנור בחום בינוני. מגישים מקורר ומכוסה באבקת סוכר. |
|||
|
|||