בשול בולגרי - מתכון לערב חג המולד |
|||
29/11/2011 | |||
250גרם דבש,200ג' אגוזי מלך קלופים,10 שיני שום ההכנה: עושים למחית את השום ומוסיפים למחית אגוזי המלך והדבש. מערבבים היטב ומגישים * מצרכים: 300ג' שעועית,6 בצלים גדולים,1/2 כוס שמן, 1 ליטר מים, 1 כפית מלח, 1 כפית פלפל שחור, כפית לא מלאה פפריקה, צ'ובריצה אם יש ההכנה" משרים את השעועית בערב שלפני כן. למחרת מבשלים כשמעבירים את הנוזל שנשאר מהבישול אל כלי נפרד. חותכים את הבצל לעיגולים ומטגנים אותו קלות בשמן, מוסיפים את התבלינים. מסדרים בקדרה שכבת שעועית,שכבת בצל (כשהשכבה העליונה צריכה להיות של שעועית), שופכים מעל את יתרת השומן ואת המים שנשארו מהבישול של השעועית. אופים בתנור בחום בינוני במשך כ-40 דקות. |
|||
|
|||