מרק שעועית -מרק הפסוליה של ויולטה

5/03/2011

זה מתכון "הפסוליה" של סבתא ואמא שלי מבולגריה: "מרק הפסוליה של וויולטה"

המתכון למרק עדשים ("לשטה") (עדשים ירוקות) הוא זהה לגמריי כאשר השוני/התוספת היחידה היא 2 שיני שום ביחד עם הירקות המגורדים בהתחלה ובסוף 2-3 כפות חומץ שפה הם חובה.

מרק פסוליה:

המתכון מתאים לבישול בסיר לחץ

750 גרם שעועית לבנה יבשה (חבילת שעועית)
1 פלפל אדום מגורד
1 בצל מגורד
1 גזר מגורד
1 עגבניה מגורדת
2 עלי נענע (לא חובה)
לרביכה: 
1/4 כוס שמן
כף אבקת מרק
מלח, פלפל שחור,ופפריקה אדומה מתוקה.

+ משרים את השעועית למשך הלילה לפני הבישול. ומסננים.
+ מרתיחים את השעועית לכמה דקות במים לצורך ניקויה. מסננים, מכסים שוב במים ומרתיחים. חוזרים על הפעולה עד שהמיים נקיים וללא קצף (ניתן להשתמש במים רותחים מקומקום לקיצור זמן      ההרתחה).
+ מוסיפים לשעועית ירקות מגורדים ונענע ומבשלים שעה בסיר לחץ.
+ מכינים את הרביכה: מבשלים את חומרי הרוויחה במחבת עד שמתקבל מעין רוטב אדום סמיך.

+ לאחר פתיחת הסיר לחץ, מוסיפים לסיר את הרביכה ומבשלים ביחד עוד כרבע שעה. טועמים ומשפרים תיבול. ניתן להוסיף כף/שתיים חומץ למי שאוהב.

 

 

עבור לתוכן העמוד