פסק דין של בית המשפט העליון בעניין נפגעי פעולות המשטרים הפשיסטיים בבולגריה וברומניה

18/01/2010

בית המשפט העליון פסק לאחרונה (נובמבר 2009) פסק דין המבטל פסיקה של בית המשפט המחוזי בעניין הזכאות לפיצויים של נפגעי השלטונות הפשיסטיים בבולגריה ורומניה.

בעקבות פניה של משרד האוצר, החמיר בית המשפט המחוזי את התנאים הדרושים לאישור פיצויים ע"י המחלקה לשיקום נכים של משרד האוצר. כאמור, בית המשפט העליון ביטל את פסיקת המחוזי והחזיר את המצב לקדמותו. פסק הדין של בית המשפט העליון מעניין וחשוב מבחינה היסטורית. הוא מעיד על הגישה הליברלית של שופטי העליון (למי שהיה זקוק להוכחה). פסק הדין צורף להלן. 

הויכוח נסב סביב פירוש המושג "הגבלת חופש" או "שלילת חופש" בתנאיי עוצר.  בית המשפט המחוזי קיבל את פניית האוצר והוסיף תנאי מחמיר ומחייב על מנת שעוצר ייחשב להגבלת חופש. בית המשפט העליון לא קיבל את הפרשנות המחמירה שביקש האוצר להכיל על תנאיי העוצר ואשר התקבלה ע"י בית המשפט המחוזי.

בעניין ניצול זכויות נכים, מומלץ לעיין בידיעה קודמת שהובאה במדור זה תחת הכותרת: "חדשות בנושא ניצול זכויות נכים", מה- 15/11/2009 שפורסמה ע"י רמי דוידי.  כמו-כן מומלץ לעיין בידיעה בפורום הגולשים שפורסמה ב- 18/1/2010 ע"י בטי ליאון.

המלצה כללית למקבלי פיצויים מהאוצר:
יש לוודא שהנך מקבל/ת את עיתון הרשות לזכויות ניצולי השואה - "בזכותך".  ("הרשות לזכויות ניצולי השואה" הוא השם החדש של "המחלקה לשיקום נכים" במשרד האוצר - תסכימו בוודאי שהשם מוצלח יותר!)

    

  פסיקת בית המשפט העליון בנושא פירוש המושג "הגבלת/שלילת חופש" בתנאיי עוצר
עבור לתוכן העמוד