מספר מתכונים לראש השנה מהמטבח שלנו

עוגת הדבש של מרי:

6 ביצים,6 כפות דבש,8 כפות סוכר, לימון,4 כפות שמן,8 כפות קמח

מקציפים דבש,חלבונים, וחצי סוכר.  להוסיף 4  כפות שמן, 8 כפות קמח, חלבונים מוקצפים בנפרד עם החצי השני של הסוכר ולערבב לאט.  אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, מיץ וקליפת לימון, וניל.

לאפות בתנור חלש שעה אחת.

 

דג ברוטב ביצים חמצמץ - agristada

2 כפות קמח, דג 500-600-גרם,3 כפות שמן,2 לימונים,2 ביצים,  2 כוסות תה מים,מלח לפי הטעם.

מנקים את הדג ומוציאים את האידרה. מבשלים עד להרתחה את המים, שמן, מחצית מיץ הלימון והמלח.  מוסיפים את הדג ומבשלים במשך 20 דקות כשאחרי זה מוציאים את הדג עם כף מחוררת  ומסדרים בצלחת מאורכת.  המשאירים על אש חלשה את המים בהם התבשל הדג.  מוסיפים אליהם בזהירות את הביצים המוקצפות עם הקמח ויתרת מיץ הליחמון.  מערבבים כל הזמן עם כף עץ, עד שמסמיך.  את הרוטב שופכים על הדג.  מגישים קר.

 

קציצות כרשה -prassa

כרשה 3-4 חתיכות, 2-3 ביצים,פרוסת לחם לבן מושרית במים, שמן, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.

מנקים את הכרשה וחותכים לחתיכות בגודל 5-6 סמ'.  מבשלים אותה במים מלוחים עד שהיא מתרככת.  מסננים היטב, לוחצים את הכרשה בין כפות הידים וחותכים עד דק.מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד שמתקבלת תערובת חלקה.  לקחת עם כף מהתערובת ולטגן בשמן מחומם היטב.  מגישים עם פרוסות לימון ליד.

 

עבור לתוכן העמוד