משאל על מצב הרוח הלאומי:
משאל שנערך לאחרונה בבולגריה ע"י המכון הבינלאומי לסקרי דעת קהל - Gallup, מראה ירידה קלה בתמיכה בממשלה החדשה. התמיכה בממשלה מגיעה ל-28% מהנשאלים. לעומת זאת, 61% מהנשאלים הביעו חוסר שביעות רצון מהממשלה. חוסר שביעות הרצון מהפרלמנט אפילו גדול יותר: רק 17% מהנשאלים הביעו בו אמון בפרלמנט ואילו 73% הביעו חוסר שביעות רצון. באופן פרדוקסלי, האמון והתמיכה בממשלה גבוהה יותר מהתמיכה בפרלמנט.
שני שליש (2/3) מהנשאלים היו פסימיים וסברו שהמצב בבולגריה יורע, ורק 20% הביעו אופטימיות ואמונה שהמצב ישתפר בעתיד.
היחסים עם רוסיה:
ראש המפלגה הסוציאליסטית הבולגרית, מיכאיל מיקוב ביקר לאחרונה במוסקבה, שם פגש את סרגיי נרישקין, יו"ר הבית התחתון של הפרלמנט (ה-Duma). (נדגיש שהמפלגה הסוציאליסטית הבולגרית אינה חלק מהקואליציה המרכיבה את הממשלה הנוכחית). בפגישה התלונן המארח הרוסי בפני אורחו הבולגרי, שבולגריה מבצעת באופן עיוור הוראות שמגיעות מהאיחוד האירופי וארה"ב, הוראות הפוגעות באינטרסים הלאומיים של בולגריה. (המערכת אינה יודעת מה הייתה תגובתו של האורח הבולגרי...).
צינור הגז הדרומי - הסיבה למתח בין בולגריה לרוסיה:
המתח בין רוסיה לבולגריה עלה לאחרונה על רקע ביטול פרויקט להולכת גז רוסי למרכז אירופה, דרך בולגריה, סרביה, הונגריה ואוסטריה. שם הפרוייקט שכנראה לא יקום לפי שעה: "הזרם הדרומי" (או: ה-"South Stream"). נשיא רוסיה - פוטין, נאלץ לבטל את הפרוייקט על רקע קשיים שהעמידה ממשלת בולגריה לאישור מעבר הצינור דרך טריטוריה בולגרית. התירוץ להתנגדות הבולגרית הם קשיים טכניים. הסיבה האמיתית היא סרוב רוסי לאמץ את מדיניות האיחוד האירופי לאספקת גז. מדיניות הגז האירופית מבוססת על חוק שהתקבל בפרלמנט האירופי, בשם: "חבילת האנרגיה האירופית השלישית" (The Third European Energy Package). בגדול, מטרת החוק דומה מאד למה ששואפים להשיג בשוק הגז אצלנו - מניעת השתלטות טייקונים על השוק. במלים אחרות, פתיחת השוק לתחרות, שבירת הריכוזיות ע"י העברת חלק מהבעלות על מקורות הגז, הנמצא היום בידי מספר קטן של חברות הגדולות השולטות על מרבית מקורות הגז. העברת חלק מבעלות החברות הגדולות לחברות אחרות, תבוצע ע"י חקיקה. רוסיה רוצה מאד לספק גז לאירופה, אבל מסרבת לקבל את הכללים האירופיים. בולגריה, שהיא חלק מהאיחוד האירופי, אינה יכלה להתנגד למדיניות האירופית, המבוססת על חוק. מבלי להכריז על הסיבה האמיתית (הברורה לכל) העמידה בולגריה קשיים בעלי אופי טכני (ביורוקרטי) לאישור מעבר הצינור הרוסי דרכה (כמו שהגשש אומר: "בתקווה שהרמז יובן"...)
האבטלה בבולגריה:
אחוז האבטלה בחודש פברואר 2015 היה 11% - ירידה של 0.1% בהשוואה לחודש הקודם. מספר המובטלים מגיע ל-361 אלף, 40 אלף מובטלים פחות בהשוואה לאותו חודש בשנה שעברה. מספר המישרות הפנויות הוא 13,500, מרביתן בענפי התעשייה, מסחר, בתי מלון ומסעדות.
אינפלציה:
רמת האינפלציה בבולגריה נמוכה ביותר, קרובה לאפס וברמה שנתית אף נמוך יותר. לפי נתוני המכון הלאומי לסטטיסטיקה, מדד המחירים לצרכן בחודש פברואר 2015 עלה על החודש הקודם ב- 0.2%. האינפלציה השנתית בשנה האחרונה הייתה שלילית: מדד המחירים בפברואר 2015 לעומת לפברואר 2014, ירד בחצי אחוז. הכלכלנים יגידו שאינפלציה שלילית אינה אינדיקטור טוב לכלכלה, שכן היא מצביעה על האטה בביקושים ובפעילות הכלכלית.
גוגל בבולגריה:
חברת גוגל (Google) פותחת בימים אלה סניף בבולגריה. הסניף שיהיה חברה בולגרית לכל דבר (בבעלות גוגל) ייפתח בסופיה. עם פתיחת הסניף, כל הפעילות הבולגרית של גוגל, המתנהלת היום באירלנד, תעבור לסופיה.
שיפוץ מטוסי חיל האויר הבולגרי:
צי מטוסי חיל האויר הבולגרי כולל מטוסי מיג מיושנים. השאלה העולה כרגע היא האם לשפצם או לחדש את הצי במטוסים מערביים הנמצאים בשימוש בצבאות נאטו. (יש לזכור שבולגריה היא חלק מהארגון). ההוצאות לאחזקת המיגים הוא בקו עליה והנטיה של מקבלי ההחלטות היא לחידוש הצי. האפשרויות הן לרכוש מטוסים חדשים או מיד שניה. שר ההגנה הבולגרי - ניקולאי ננצ'ב הכריז לאחרונה שההחלטה תתקבל במהלך 2015. בחודש מאי מתוכנן לשר ביקור בארה"ב. בדברו על אפשרויות המימון לרכישת מטוסים חדשים, אמר השר שבצד שימוש בתקציב הבולגרי, קיימת גם אפשרות לקבל מטוסים "במתנה". החלק שימומן ע"י בולגריה ינתן באשראי ארוך ל- 20-30 שנה. השר לא שלל את האפשרות לרכישת מטוסים מיד שנייה. במקרה זה מדובר במטוס הקרב האירופי "טייפון", המטוס השוודי "גריפן", או מטוסי F-16 משומשים. חברותה של בולגריה בנאטו מחייבת אותה לרכוש מטוסים שנמצאים בשירות האירגון.