יהודי בשם אריה ארגמן (יוצא בולגריה כנראה) טען במכתב למערכת "הארץ" (מה-16/9/12) שביקורו האחרון בישראל של ראש ממשלת בולגריה, בויקו בוריסוב, בראש משלחת של 10 או יותר משרי ממשלתו, לא זכה לשום תהודה בתקשורת שלנו. כאילו ידידינו בעולם הם כה רבים, עד שאי אפשר לציין בתופים ובמחולות כל ביקור של ראש מדינה ידידותית... במכתבו הזכיר מר ארגמן את אצילות העם הבולגרי שבגלל עמדתו הנחרצת בתקופת השואה, ניצלו חייהם של יהודי בולגריה.
מכתבו של אריה ארגמן זכה לתגובה (רצ"ב) מפיו של עמוס בן-ורד - יליד בולגריה שמשפחתו עלתה לארץ לפני פרוץ מלה"ע. טוען בן-ורד, ש"יהודי אשכנז...הפקרו לגורלם בתקופת השלטון הנאצי...". לביסוס טענה זאת הוא מביא שתי דוגמאות שמוכרות לו של משפחות שגורשו מבולגריה לארצות מוצאן - מפולין והונגריה ומשם נשלחו להשמדה באושביץ. מוסיף בן-ורד: "כך קרה לרבים אחרים". ומכאן מסקנתו של בן-ורד שהעם הבולגרי לא היה כל-כך אציל, כפי שטען אריה ארגמן.
למערכת ה"הארץ" נשלחו 3 תגובות למכתבו של מר בן-ורד: פרופ' מיכאל בר-זוהר (כתב את "הרכבות יצאו ריקות"), ד"ר משה מוסק (היסטוריון ומנהל גנזך המדינה לשעבר) ועו"ד אהרן פאפו (איש ציבור שהירבה לחקור את תולדות יהודי בולגריה). המשותף לשלשת התגובות (המצורפות למטה) הוא דחיה מוחלטת של טענת בן-ורד. ההפליה היחידה על פיה פעלו השלטונות הפשיסטיים, כך טוענים השלשה, היא על בסיס אזרחות. כלומר, יהודים שלא היו אזרחים בולגרים גורשו מבולגריה, בין אם היו ממוצא אשכנזי או ספרדי. לעומת זאת, בולגרים שפעלו להצלת יהודי בולגריה, לא היפלו בין ספרדים לאשכנזים ופעלו להצלת כולם.
מוסיפה המערכת: מספר היהודים הספרדים שגורשו מבולגריה כי לא הייתה להם אזרחות בולגרית הגיע לכמה אלפים. היו אלה בעיקר יהודים מארצות הבלקן שגובלות עם בולגריה - תורכיה, יוון ויוגוסלביה. כידוע, הרוב המכריע של יהודי ארצות אלה היו דוקא ממוצא ספרדי.