לביבות לפסח לפי מסורת יהודי בולגריה - Burmulikos

1/04/2020

ברוח המסורת של יהודי בולגריה, נוהגים בבוקר של חג הפסח ובמשך כל החג, לאכול בּוּרמוּליקוֹס – אלה לביבות הפסח של יהודי בולגריה. רצ"ב מתכון לבורמוליקוס -  Burmulikos:

 

להכנת הבורמוליקוס צריך קודם כל לקום מוקדם.

לוקחים 2 מצות לאדם, שוברים לחתיכות קטנות (ס"מ מרובע לכל היותר) ומשרים בקערה עם מים מהברז.

אחרי כשעה או מעט יותר, סוחטים את המים מהמצות ושמים אותן בקערה נוספת. מוסיפים 2 ביצים לכל 4-5 מצות ומערבבים היטב.

מחממים מחבת עם שמן.

מעיסת המצות והביצים מכינים קציצות שטוחות ומטגנים על אש בינונית. כשמזהיבים, הופכים ומחכים שגם הצד השני יזהיב.

מגישים חם וטובלים את בורמוליקוס בצלוחית סוכר..

 

ישנם הנוהגים להגיש בורמוליקוס עם ביצים קשות, חומות (גוּאֶבוֹס חָמִינָאדוֹס"). מכינים את הביצים בסיר לחץ. בתחתית הסיר מפזרים קליפות בצל, מסדרים עליהן את הביצים ומפזרים עליהן עוד שכבת קליפות. מפזרים על הכל אבקת קפה טורקי - כ-50 גרם ומעט מרגרינה. מכסים במים מהברז וסוגרים את הסיר. מבשלים על אש קטנה במשך שעתיים עד שלוש שעות. מקלפים את הביצים לאחר ששופכים עליהם מים קרים כדי שיתקלפו בקלות. חותכים לשניים וממליחים ומפלפלים.

בתיאבון!

עבור לתוכן העמוד