הבישול הבולגרי המסורתי - שעועית לבנה עם עדשים

1/12/2011

מצרכים: 350גרם שעועית לבנה, 250ג' עדשים,80 ג' בצל, 100ג' עגבניות,60ג' גזר,50ג' סלרי, 2 פלפלים יבשים,80 מל' שמן, 5ג' פפריקה ,כף צ'ובריצה טחונה,1/2חבילת נענע, 2-3 שיני שום, מלח לפי הטעם.

הכנה: רוחצים ושוטפים את השעועית ומכסים במים קרים. משרים אותה במשך 10-12 שעות, מסננים ומעבירים לסיר, מכסים במים חמים ומבשלים על אש קטנה יחד עם הבצל המאודה מראש, הגזרוהסלרי החתוכים, השום, הפפריקה והפלפלים היבשים אותם משרים מקודם במים חמים. אחרי 30 דקות מוסיפים את העדשים אותם גם השרינו מקודם וסיננו. לקראת סוף הבישול שמים את העגבניות הקלופות ומגוררות (יכול להיות מקופסת שימורים אן רסק עגבניות), הצ'ובריצה, הנענע הקצוצה והמלח.

מגישים את האוכל חם

עבור לתוכן העמוד