פלפלים ממולאים גבינה

5/05/2010

פלפל ממולא גבינה

 

 

מצרכים ל4-5 מנות:

1 קג' פלפלים אדומים (רצוי מוארכים כבבולגריה)

200 ג' גבינה בולגרית

4 ביצים

1-2 ענפים פטרוזיליה

1-2 ענפים שמיר

1 כוס קמח

1 כוס פרורי לחם אפויים

2 כוסות שמן

 

לרוטב:

500 גר' יוגורט

2 שיני שום

2-3 ענפי שמיר

חצי כפית מלח

 

מנקים את הפלפלים מהידיות והגרעינים וקולים בגריל מכל הצדדים עד שישחירו קלות.  שמים אותם בכלי גדול, מכוסה היטב ואחרי שמתקררים –קולפים אותם.

 

קוצצים דק את השום, מערבבים אותו עם השמיר הקצוץ דק, המלח והיוגורט.

מפוררים במזלג את הגבינה, מוסיפים ביצה, הפטרוזיליה והשמיר הקצוצים דק, ומערבים היטב.

כל פלפל קלוי נחתך מהצד כשמניחים על צד אחד שלו מהתערובת.

שמים את הקמח ופרורי הלחם בכלים נפרדים ובכלי שלישי מקציפים ביד את הביצים.  מגלגלים כל פלפל בקמח, מורידים את העודף, טובלים בביצה ובסוף טובלים בפרורי הלחם.

 

מחממים את השמן במחבת עמוקה ומטגנים כל פלפל עד להזהבה כדקה או 2 מכל צד. מוציאים ושמים על ניר לספיגת עודף השמן.

 

מגישים את הפלפלים כשמכסים אותם עם מעט מהרוטב ואילו העודף של הרוטב מגישים בנפרד.

 

עבור לתוכן העמוד