ארוחת בוקר בפסח

בפסח המסורת דורשת אכילת בורמוליקוס עם ביצים חומות.

להכנת בורמוליקוס צריך קודם כל לקום מוקדם, לקחת מצות (2 לאיש), לשבור לחתיכות קטנות ולשים בקערה עם הרבה מים.  אחרי קצת יותר משעה, סוחטים את כל המים ושמים בקערה נוספת.  מוסיפים 2 ביצים ומערבבים היטב.  מחממים מחבת עם שמן על אש בינונית ושמים כף גדושה עם התערובת ומשטחים במקצת כדי שייטגן טוב ומהר יותר.  כשמזהיבים, הופכים לצד השני ומחכים שגם צד זה יזהיב.

מגישים חם, ליד צלחת מלאת סוכר, בה טובלים את הבורמוליקוס.

מגישים יחד עם ביצים חומות מהבילות.  את הביצים הללו מכינים בסיר לחץ, כששמים למטה קליפות בצל, מסדרים עליהן את הביצים ושמים עוד שכבה של קליפות.  מפזרים על הכל אבקת קפה טורקי-  כ50 גרם, וגם קצת מרגרינה.  מכסים במים וסוגרים את הסיר.  נותנים לביצים להתבשל על אש קטנה במשך שעתיים עד שלוש שעות.

הביצים שהתקבלו, מקלפים, חותכים לשניים וממליחים ומפלפלים.

בתיאבון!

עבור לתוכן העמוד